Инвеститори се обявиха против криптовалутата

Добавена на: 13/02/2018

Почти всички инвеститори в Дубай се обявиха против използването на виртуалната валута като разплащателно средство при сделки с недвижими имоти. Това идва в резултат на предупреждение от Централната банка на Обединените Арабски Емирства (ОАЕ)

Дубай е меката на луксозните имоти на Близкия Изток и първия град в региона, който осъществи сделка с виртуална валута. Това бяха имоти в комплексите Aston Plaza и Residences в Дубайския научен парк. Става дума за 50 апартамента, оценени в цифрова валута. Също така Star Business Center, подразделение на Samana Group, разположено в центъра на града също започна да приема месечните наеми във виртуална валута.

Дубай пусна своята първа криптовалута през октомври 2017 г. под името emCash. Тя е създадена от ОАЕ. В края на миналата година обаче президентът на Централната банка на ОАЕ заяви, че въпросната валута се използва за пране на пари и финансиране на терористични сделки.

Въпреки, че няколко компании ползват виртуалната валута при продажба на имотите си, скорошно изследване на Dubai Bayut.com показва, че 97% от инвеститорите на недвижими имоти в Дубай няма да купуват, продават, отдават или наема имоти, разплащайки се в криптовалута. Близо половината от респондентите – 52% заявяват, че не им е интересно да знаят цената на имота, обект на продажба или отдаване под наем, във виртуална валута. За 79% инвестирането в криптовалута е лошо вложение.

ОАЕ планира да пусне закодирана криптовалута през юни тази година, която да съответства на законите на шериата под името OneGram. Също така към 2020 г. всички правителствени документи трябва да бъдат прехвърлени на блокчейн система.

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook