Хотел, който се захранва от батерия

Добавена на: 07/01/2019

Рrеmіеr Іnn Еdіnburgh Раrk hоtеl в Единбург е може би единственият хотел в света, който се захранва с батерия. Мощността й е 100 киловата, а целта да се използва, е по-доброто управление на енергийното потребление. Интересно е да се отбележи, че батерията тежи около 5 тона и са необходими едва 2 часа, за да се зареди напълно. Това ще става извън пиковите часове на потребление на електроенергия. Едно зареждане осигурява на Рrеmіеr Іnn Еdіnburgh Раrk hоtеl цялостно захранване с ток за период от 3 часа.

Това е първият хотел в Обединеното кралство, който ще използва метод на захранване чрез батерия. Според собствениците на хотела, зареждането на цял хотел с батерия е иновация, която пести пари и гарантира сигурността на доставките.

Годишно от сметката за ток на хотела ще бъдат спестени 25 350 USD. Ако иновацията се окаже успешна от Рrеmіеr Іnn планират да въведат подобни батерии и в други свои хотели.

Основната причина именно Рrеmіеr Іnn Еdіnburgh Раrk hоtеl да бъде избран за експеримента е, че Шотландия е енергия от възобновяеми източници. Тя е родина на 25% от офшорните вятърни енергийни източници в Европа.

източник: факти.бг

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook