Германците не купуват жилища, независимо от ниските лихви

Добавена на: 17/06/2019
germancite-ne-kupuvat-zhilishta-nezavisimo-ot-niskite-lihvi-285-1.jpg

Въпреки продължаващата фаза с ниски лихвени проценти, която прави финансирането на жилищен имот привлекателно, делът на домакинствата с жилищни имоти не е нараснал през последните години. След финансовата криза от 2008 г. ключовите лихвени проценти в еврозоната скочиха първоначално, след което постепенно намаляха до нула процента. И все пак нивото на собственост на жилище преди десет години беше дори малко над сегашното ниво от 48%. 

Най-популярната форма на собственост е еднофамилната къща: една трета от всички германци могат да наричат такава къща своя собственост - въпреки че има големи различия по отношение на желанията. Според изследването за мечтаните жилища на компанията за финансиране на недвижими имоти Interhyp, цитирано от Handelsblatt, два пъти повече германци биха искали да живеят в обособена самостоятелно еднофамилна къща.

По отношение на собствеността Германия остава в задната част на класацията в ЕС. Във Франция, според анализ на Евростат, делът на собствениците е 64%, в Норвегия - 81%, а Румъния е начело с цели 96,8%. За България по данни на Евростат за 2017 г. този дял е 82,9%.

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook