Български оръжеен търговец си купи остров

Добавена на: 08/06/2018

 

Близо година остров Prestøyni в Byglandsfjorden (Норвегия) търсеше своя нов собственик. Той вече е известен. Това е българският оръжеен търговец Емилиян Гебрев и неговият син Христо. Цената на сделката е 15 млн. норвежки крони. „Имотът беше рекламиран на международни уебсайтове за недвижими имоти и купувачът се свърза с един от тях“, казва за норвежкото издание Dagens Næringsliv брокерът на недвижими имоти Ерик Стийн.

Гебрев е собственик на българския производител на пистолети Emco, отбелязва местният вестник Setesdølen, който най-напред споменава за продажбата, преди за нея да пише и друго норвежко издание agderposten.no.

Prestøyni е пуснат за продажба през август миналата година на цена от 18 млн. норвежки крони. Цената е определена на база съществуващите сгради на територията на острова. Новите собственици обаче са успели да намаля цената до 15 млн. крони. „Както купувачът, така и продавачът са много доволни от сделката затова считам, че цената, която постигнахме, е правилна“, казва Стийн.

На острова са разположени селска къща, която е построена през 1988 г. и плевня, изградена през 1935 г.

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook