Снимка на жилищен блок в столицата на Виетнам учуди потребителите в социалните мрежи

Добавена на: 27/06/2017
snimka-na-zhilishten-blok-v-stolicata-na-vietnam-uchudi-potrebitelite-v-socialnite-mrezhi-47-1.jpg

В столицата на Виетнам – град Ханой – точно в централната част се намира необичайна сграда. На пръв поглед, това е 9-етажен панелен блок, който е изпъстрен обилно с реклама на намиращи се в близост заведения. На практика, обаче, сградата съвсем не е обикновена: собствениците на жилища са превърнали блока в търговско-развлекателен център – почти във всеки апартамент се намира малък ресторант или магазин, вратите на сградата са отворени за всички желаещи туристи.
 
Очевидци са публикували снимката на необичайната сграда в социалните мрежи. И във Facebook, и във Weibo, и в различни развлекателни портали снимката събира голямо количество коментари, лайкове и споделяния. В коментарите към снимката повечето туристи, посетили Ханой, пишат, че веднага са разпознали това място: улицата е популярна сред туристи, тук има не само възможности за шопинг, но и всякакви развлечения.
Други туристи споделят, че са били на тази улица, но не са обърнали внимание на този необичаен търговско-развлекателен комплекс, тъй като цялата улица е пъстра сама по себе си.

В коментари към публикацията потребители сравняват сградата с подобни имоти в техните градове, които също се използват за бизнес-центрове или търговски площи.
 
Припомняме, имотният пазар във Виетнам в момента преживява „бум“. Обемът продажби на имоти и активността на строителните фирми са започнали да нарастват след като през 2015 година властите на Виетнам внесоха законодателни промени, благодарение на които имоти във Виетнам могат да купуват чуждестранни клиенти. Оттогава някои райони на Виетнам демонстрират небивал изблик на активност: например, в Хошимин бе отчетен 193%-ен ръст в продажбите на недвижими имоти в края на 2016 година.

Източник: Домаза

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook